13 Квітня, 2021

Заголовок

Від

«Це ж здорово, що ми можемо робити експансію на російський ринок» = означає = що спочатку росія вбила ваш книжковий ринок, вбила митців та торгівців фізично, а решту, хто вижили, тримала в напівголодному стані і без змоги вільно та гідно працювати в літературі = бо де ж їм працювати, коли нема літератури і нема ринку?
Зараз рф продовжує робити те саме, що і раніше, просто трошки змінила підходи.
Просто пустіть її переночувати, ага, бо ніч страшна і повна бандерами.

Це не емоції.
Це тупо практика російської експансії: все, що може, вона перетворює в зброю проти вас і вашої країни. В «розіп’ятих хлопчиків в трусиках». В «письменника, який хоче їсти і творити і ні в чому не винен, а його ідеологізують тупі невігласи». В інструмент провокацій. В інструмент шантажу. В об’єкт короткотривалої чи довготривалої іпсошної операції.
І завжди – фоном – який ви перестаєте зауважувати – в провідника зручних і вигідних росії та невигідних вам наративів: про мир в очах, про вашу занадту агресивність, про вигоду співпраці, про можливість довести комусь там свої цінність і вартість (сіріослі? оцей дитячий аргумент вам заходить?), про можливість навернути до себе чергових хорошихрускіх, про фашистів, які не цінять культуру, і про фашистів, які з культури роблять націоналістичний культ, і про фашистів, які вимагають від культури правильної ідеології (…список можна продовжити самостійно).